CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Konulu Etkinliğimizi Gerçekleştirdik!

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sayın Salih ERSOY’un katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri konulu etkinliğimiz bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Etkinliğimizde işitme engelli katılımcılarımız için işaret dili desteği de sunuldu.

Etkinliğimizin açılış konuşmasına kısa bir süre önce yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla yad ederek başlayan değerli hocamız Doç. Dr. İlknur KARAASLAN, etkinliğimizin işleyiş süreci hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak sözü bölüm başkanımız Prof. Dr. Suat UĞUR’a teslim etti. Sözü alan sayın bölüm başkanımız, bu elim deprem felaketinden dolayı tüm milletimize baş sağlığı, geride kalan vatandaşlarımıza da şifalar ve sabırlar dileyerek Sayın Salih ERSOY’u konuşmalarına davet etti.

İş ve Meslek Danışmanı Salih ERSOY, ilk olarak gençlerin işgücü piyasalarına adım atarken yaşadıkları dezavantajları yenmede doğru CV hazırlamanın önemine dikkat çekti. Hemen ardından katılımcılar nezdinde bu önemin farkındalık düzeyini ölçmek üzere 15 sorudan oluşan bir test uyguladı. Uygulama bittikten sonra testteki her bir soruyu üzerinde durmak suretiyle çözümleyen ERSOY, doğru bir CV hazırlanırken aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmesinin altını çizdi.

• Kullanılacak fotoğraf sade ve vesikalık tarzına yakın olmalı
  • Mail adresi mutlaka ad-soyad ve bilindik uzantılar içermeli
  • CV bilgisayarda pdf. formatında olacak şekilde hazırlanmalı ve adayın adı-soyadı pdf. dosyasının isminde yer almalı
  • İşverenler tarafından ortalama inceleme süresi 30 saniye olduğundan hazırlanacak CV 3 sayfayı geçmemeli
  • CV tasarımı orijinal olmalı ve fazla renk içermemeli
  • CV mail yoluyla ulaştırılacaksa mutlaka konu ve içerikle birlikte gönderilmeli
  • Eğitim bilgileri kısmı mutlaka en son tarihten en başa doğru sıralanmalı
  • Eğitim bilgileri kısmında ilkokul bilgileri yer almamalı, meslek lisesi mezuniyeti varsa belirtilmeli
  • Deneyimler bölümünde ayrıntıya gidilmeli, daha önce yapılan işin ne olduğu, kaç kişiyle yapıldığı, ne kadar süreyle yapıldığı vb. gibi spesifik bilgiler verilmeli
  • Öğrenci kulüplerinde yapılan her bir faaliyete mutlaka yer verilmeli
  • Pozisyonla uyuşan hobiler varsa mutlaka yazılmalı
  • Tecrübe edilen her yerde (staj, eğitim kurumu vb.) referans oluşturmaya ve bu referansları CV’de kullanmaya özen gösterilmeli
  • CV’nin yanında ön yazı ve niyet mektubuna çok büyük önem verilmeli

Katılımcılarımızdan alınan soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırılan etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza, öğrencilerimize, paydaşlarımıza, etkinliğimizde işaret dili desteği veren Sayın Arzu ERTUĞRUL’a ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sayın Salih ERSOY’a teşekkürlerimizi sunarız.